5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak makul yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Dolgular ile kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basit açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın Kapısı gerçek amacı insanların hüsran gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri safi kesme düzı 150 metrekare’den bir araba ve yekten aşkın bitirmeı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten okkalı olan tüm bünyelaşmalarda yangın merdiveni mimarilması zaruri kılınmıştır.

Montaj sürecinde fen olarak bütün kurallara mutabık şekilde yerleştirilen yekta kanatlı yangın kapısı, dışarı hak açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas evgin hesap simultane kapının olabilir olan en az hin kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle bile yüce binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği Yangın kapısı istanbul fiyatı kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak arama edilmesi ve işlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal ögönen taşır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın kapısı son derece kritik bir öneme sahiptir.

Kullanılacak nefer nüshası 100 kişuygun aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış baplarında PUSH BAR yahut PANİK BAR olmalıdır.

Bu proje, külliyen yönetmeliğe münasip şekilde planlanır. Peşi sıra itfaiye aracı onayını alarak imalat işlemlerine mebdelıyoruz. Montajını yaparak bulunduğunuz binada daha ciddi bir saha yaratmaya olanak teşhisyoruz. Bizimle yemeden içmeden iletişime geçerek hizmetimizle müteallik detaylı vukuf alabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *